Εταιρικά Νέα

Σύναψη συνεργασίας μεταξύ ΟΜΙΚΡΟΝ Σύμβουλοι Περιβάλλοντος και ΧΑΝΘ για τη χρήση του Λογισμικού ως Υπηρεσία o-fire.

Η εταιρεία ΟΜΙΚΡΟΝ Σύμβουλοι Περιβάλλοντος Α.Ε. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη ΧΑΝΘ, η οποία θα χρησιμοποιήσει και για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο την εφαρμογή πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές υπαίθρου o-fire στις εγκαταστάσεις κατασκήνωσης της ΧΑΝΘ στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής.

Το o-fire αποτελεί μια περιβαλλοντική εφαρμογή υπολογισμού σε ζωντανό χρόνο του κινδύνου πυρκαγιάς, προτείνοντας στοχευμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας. Επιτρέπει τη συνεχή και χωρικά εντοπισμένη παρακολούθηση του κινδύνου έναρξης και εξάπλωσης της φωτιάς, όπως αυτός περιγράφεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα στον χρήστη να εξετάσει υποθετικά σενάρια πυρκαγιάς. Όλες οι πληροφορίες που συλλέγονται και επεξεργάζονται, οπτικοποιούνται με τρόπο φιλικό και εύχρηστο για τους χρήστες.

Στις συνοδευτικές υπηρεσίες του o-fire περιλαμβάνεται η χαρτογράφηση της περιοχής ενδιαφέροντος προκειμένου να προσαρμοστεί το λογισμικό στις τοπικές συνθήκες, η διαρκής καταγραφή των τοπικών μετεωρολογικών δεδομένων, καθώς επίσης και η παροχή έτοιμων σεναρίων καιρικών συνθηκών της περιοχής για την εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα διαχείρισης κινδύνου πυρκαγιών.

Με τη χρήση του o-fire η κατασκήνωση ΧΑΝΘ Χαλκιδικής επιδιώκει από την πλευρά της, παράλληλα με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και τις πρωτότυπες δραστηριότητες που προσφέρει κάθε χρόνο στους μικρούς κατασκηνωτές της, να θέσει ακόμα πιο υψηλά τα επίπεδα ασφάλειας των επισκεπτών και των εγκαταστάσεών της. Για το λόγο αυτό, τα στελέχη και το προσωπικό της κατασκήνωσης θα παρακολουθήσουν ειδικά εκπαιδευτικά σεμινάρια για την πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές υπαίθρου, σε συνδυασμό με τη χρήση του λογισμικού.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών φανερώνει με τον πιο εποικοδομητικό τρόπο ότι οι νέες καινοτόμες τεχνολογίες μπορούν να έχουν στο επίκεντρό τους το Περιβάλλον και τον Άνθρωπο σε ισορροπία, ανοίγοντας παράλληλα νέους δρόμους ανάπτυξης και βελτίωσης στον ελληνικό τουρισμό.