Εταιρικά Νέα

Εκπαίδευση στελεχών και προσωπικού της κατασκήνωσης Happy Days στη διαχείριση κινδύνου πυρκαγιάς

Εκπαίδευση στελεχών και προσωπικού της κατασκήνωσης Happy Days στη διαχείριση κινδύνου πυρκαγιάς

 

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της ΟΜΙΚΡΟΝ Σύμβουλοι Περιβάλλοντος Α.Ε. και της παιδικής κατασκήνωσης Happy Days, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3 Ιουλίου ειδικό εκπαιδευτικό σεμινάριο πάνω στην πρόληψη και προστασία από πυρκαγιές υπαίθρου.

 

Στελέχη και προσωπικό της κατασκήνωσης ενημερώθηκαν από την ομάδα εργασίας της ΟΜΙΚΡΟΝ σε σχέση με τους παράγοντες που συμβάλλουν στην εκδήλωση πυρκαγιών, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν πάνω σε ειδικά διαμορφωμένα σενάρια, που προέκυψαν από τον προσομοιωτή του o-fire

 

Στην κουβέντα που ακολούθησε έγινε εκτενής αναφορά σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης και έγιναν επισημάνσεις σχετικά με καλές πρακτικές που οφείλει κανείς να ακολουθήσει σε καταστάσεις κινδύνου.

 

Η παιδική κατασκήνωση Happy Days συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη χρήση του συστήματος o-fire επενδύοντας με τον τρόπο αυτό στις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες για την ενίσχυση της ασφάλειας τουριστικών εγκαταστάσεων απέναντι σε πυρκαγιές. Παράλληλα, οι δραστηριότητες εκπαίδευσης και ο προσεχτικός προληπτικός σχεδιασμός στη διαχείριση κινδύνου και τη λήψη απόφασης, συμβάλλουν σε ένα υψηλό επίπεδο κατάρτισης και ετοιμότητας του προσωπικού της κατασκήνωσης.