Η Υπηρεσία

Το Sealoc είναι ένα πρότυπο σύστημα παροχής προγνώσεων θαλασσίων χαρακτηριστικών και άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών σε υψηλή τοπική ανάλυση.

Πώς λειτουργεί

Το σύστημα SeaLoc αποτελεί μία πλατφόρμα διασύνδεσης των αναγκών των χρηστών του θαλασσίου χώρου με θαλάσσια προϊόντα πρόγνωσης ή παρατηρήσεων, υπό μορφή custom υπηρεσιών. Αποτελείται από μία διαδικτυακή πλατφόρμα γεωγραφικού περιεχομένου που ελευθέρα ενημερώνει το κοινό για τις συνθήκες που επικρατούν ή θα επικρατήσουν στη Μεσόγειο Θάλασσα αλλά και ειδικότερα στις ελληνικές θάλασσες. Το σύστημα δίνει πληροφορίες που είτε ανακτώνται, επεξεργάζονται και διατίθενται, με πηγή την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων Copernicus Marine είτε παράγονται in-house από την επιχειρησιακή λειτουργία αριθμητικών προγνωστικών μοντέλων (μετεωρολογικού και κυματικού). Οι προγνωστικές πληροφορίες που διατίθενται ελεύθερα περιλαμβάνουν φυσικές παραμέτρους όπως επιφανειακός κυματισμός, άνεμος, κίνηση θαλασσίων ρευμάτων, επιφανειακή θερμοκρασία και πιθανή θερμοκρασία πυθμένα, αλλά και άλλες φυσικοχημικές παραμέτρους όπως διαλυμένο οξυγόνο, νιτρικά, βιομάζα κ.α. Παράλληλα, το σύστημα SeaLoc σχεδιάζεται ώστε να παρέχει custom λύσεις, υπό μορφή δεδομένων ως υπηρεσιών (Data as a Service, DaaS) μέσω κατάλληλων APIs σε συνδρομητικούς χρήστες.

Oι ομάδες χρηστών που έχουν αναγνωριστεί είναι οι παρακάτω:

Γενικό κοινό, ανεξαρτήτου ηλικίας, οι οποίοι θέλουν να ενημερωθούν για τις θαλάσσιες συνθήκες και τον καιρό που επικρατεί στην τοποθεσία της επιλογής τους, ώστε να προγραμματίσουν τις θαλάσσιες ή/ και παράκτιες εξορμήσεις τους, μέσω μιας ανοιχτής διαδικτυακής πλατφόρμας φιλικής και προς κινητές συσκευές.

Χρήστες ειδικού ενδιαφέροντος, που μέσω διαβαθμισμένης πρόσβασης σε παραμετροποιήσιμη διαδικτυακή διεπαφή φιλική και προς κινητές συσκευές, θέλουν να λαμβάνουν ειδική πληροφόρηση και δεδομένα για τις θαλάσσιες και παράκτιες δραστηριότητες τους. Στην ομάδα αυτή ανήκουν, μεταξύ άλλων, κολυμβητές, κατασκηνωτές της παράκτιας ζώνης, ιδιοκτήτες σκαφών, αθλητές θαλάσσιων σπορ, ερασιτέχνες ψαράδες, δύτες αναψυχής, ιδιοκτήτες περιουσίας στην παράκτια ζώνη κ.α..

Επαγγελματίες που διαθέτουν εγκαταστάσεις και δραστηριοποιούνται στην θαλάσσια και παράκτια ζώνη, όπως επιχειρήσεις ενοικίασης σκαφών, θαλασσίων σπορ, καταδυτικές σχολές, υδατοκαλλιέργειες, αλιείς, μονάδες παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.. Κίνητρο γι’ αυτές τις επιχειρήσεις αποτελεί η μεγιστοποίηση της ποιότητας του παρεχόμενου προϊόντος τους με την αξιοποίηση της διαθέσιμης πληροφορίας από το σύστημα SeaLoc (tailor-made/ custom services) για την επίτευξη των σκοπών τους.

Φορείς πολύ δραστηριοποιούνται στον τομέα του yachting όπως οργανισμοί λιμένος, εταιρίες ενοικίασης σκαφών, εταιρίες διαχείρισης στόλου, εταιρίες logistics και θαλασσίων μεταφορών, εταιρίες παροχής υπηρεσιών βέλτιστης διαδρομής κ.τ.λ..

Διαδικτυακές πλατφόρμες σχετικές με θαλάσσιες και παράκτιες δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα πλατφόρμες παροχής υπηρεσιών πρόγνωσης καιρού, θαλασσίων αθλημάτων, yachting, τουρισμού κτλ.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε τη παρακάτω φόρμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας

    Με το πάτημα "Αποστολή", καταλαβαίνω και αποδέχομαι ότι οι πληροφορίες που υποβάλω θα αποθηκευτούν και θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τον γενικό κανόνα GDPR.

    [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]