Εταιρικά Νέα

Ακαδημαϊκοί φυσικών επιστημών με ειδίκευση στα δεδομένα παρατήρησης γης από την Κίνα και τη Ρωσία επισκέφτηκαν τα γραφεία της εταιρίας

Την Παρασκευή 12/07/2019 επισκέφθηκαν την εταιρία ΟΜΙΚΡΟΝ ΑΕ εκπρόσωποι πανεπιστημιακών ιδρυμάτων από την Κίνα και τη Ρωσία με σκοπό να γνωρίσουν το προσωπικό και να ενημερωθούν για τις δραστηριότητές της. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του έργου «GIS and Remote Sensing for Sustainable Forestry and Ecology, SUFOGIS» με πρωτοβουλία του Συντονιστή του έργου, του Εργαστηρίου Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης, του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με επιστημονικά υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιωάννη Γήτα.

Οι καθηγητές και ερευνητές ειδικεύονται σε θέματα Δασολογίας, Φυσικού Περιβάλλοντος και Δεδομένων Παρατήρηση Γης και εκπροσωπούν τα εξής ιδρύματα της Κίνας και της Ρωσίας: Volga State University of Technology (Volga Tech University), Space Research Institute of the Russian Academy of Science (IKI), Bashkir State Agrarian University (BSAU), Zhejiang University (ZJU). Στην επίσκεψη ήταν επίσης παρόντες ο Καθηγητής Ιωάννης Γήτας (ΑΠΘ) και η κ. Χαρά Μηνάκου (MSc, ΑΠΘ).

Η εταιρία ΟΜΙΚΡΟΝ επιλέχθηκε από τους υπευθύνους τους έργου, σαν μια από τις πιο γνωστές ΜΜΕ του χώρου στην Ελλάδα, με δεδομένη την πολύχρονη και επιτυχημένη πορεία της στα θέματα των προηγμένων περιβαλλοντικών υπηρεσιών. Κατά την επίσκεψη οι Κινέζοι και οι Ρώσοι επιστήμονες είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν τους χώρους της εταιρίας, να συνομιλήσουν με το προσωπικό και να ενημερωθούν για κάποια από τα τρέχοντα έργα της εταιρίας. Η γνωριμία στέφθηκε με πλήρη επιτυχία και ολοκληρώθηκε με την υπόσχεση μελλοντικών συνεργασιών.