Συνεντεύξεις

Κατάθεση άποψης του κ. Διαμαντόπουλου στην Ύπαιθρος Χώρα για το θεσμό της Συμβουλευτικής: το βασικότερο μέτρο εκσυγχρονισμού της ελληνικής γεωργίας.

Κατάθεση άποψης από τον βασικό εταίρο της Όμικρον Α.Ε., κ Στέργιο Διαμαντόπουλο, στην εφημερίδα Ύπαιθρος Χώρα αναφορικά με τον θεσμό της Συμβουλευτικής και την καθυστέρηση των διαδικασιών προκήρυξης του Μέτρου 2 της συμβουλευτικής. Ολόκληρη η δήλωση του παρακάτω:

“Νομίζω ότι συμβαίνει κάτι, που συμβαίνει κατά κόρον σε αυτήν τη χώρα. Δηλαδή, όταν έχουμε κάποιου ποιοτικού τύπου παρεμβάσεις καθυστερούμε, γιατί προφανώς θέλουμε να απορροφήσουμε αυτούς τους πόρους σε άλλα πιο εύκολα πράγματα που έχουν και άμεσο πολιτικό ανταποδοτικό όφελος και αυτό φαντάζομαι συμβαίνει για άλλη μια φορά.
Υπάρχουν ακόμα πολλά ανοιχτά θέματα και εκκρεμούν πολλά ζητήματα, τα οποία θα οδηγήσουν σε μία εύκολη απόφαση για να πούμε ότι το μέτρο δεν είναι ώριμο. Ένα από αυτά είναι το θέμα του μητρώου των επιστημόνων. Αυτοί οι επιστήμονες δεν μπορούν από μόνοι τους να παίξουν έναν ρόλο. Πρέπει να ενταχθούν σε κάποιες ευρύτερες δομές πιο επιχειρησιακές, πιο οργανωμένες, προκειμένου να μπορέσουν όντως να παρέχονται συμβουλευτικές υπηρεσίες σε πολλούς τομείς.

Το σημαντικό είναι, επίσης, κατά τη γνώμη μου, η δραστηριοποίηση των δομών αυτών σε επίπεδο χώρας, ώστε όταν αποκτήσουν κάποια εξειδίκευση, να μπορέσουν να τη δώσουν και αλλού. Εκτός, όμως, από το Μέτρο 2 θα έπρεπε ήδη να έχουμε στήσει το Εθνικό Σύστημα Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, πάνω στο οποίο θα πατούσε και το σχετικό μέτρο. Στην εποχή που ζούμε είναι νομίζω απαραίτητη προϋπόθεση η χρήση των νέων τεχνολογιών. Ο γεωτεχνικός που έχει εικόνα από το χωράφι μπορεί να τη μεταφέρει προς τα πάνω και σε άλλους φορείς, ώστε να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες προς όφελος της αγροτικής παραγωγής. Επίσης, πέρα από τη γεωργία και η κτηνοτροφία χρειάζεται συμβουλευτική, ένα κομμάτι το οποίο λείπει παντελώς”

Όλο το δημοσίευμα μπορείτε να το δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο.

 

Πηγή: Ύπαιθρος Χώρα | Βικτωρία Αποστολοπούλου